Vi har ju haft vår saffranspannkaka på menyn under all tid, och det är inte utan anledning. Det här är ju verkligen en traditionellt Gotländsk rätt om något. Vi serverar självklart med vispad grädde och salmbärssylt i första hand, men självklart brukar vi också vara noggranna med att påpeka att vi har andra alternativ också, för den som inte föredrar salmbär.
Hittade en lastgammal artikel på Expressens matsida med ett recept på saffranspannkaka där de har bytt ut bittermandeln mot mandelflagor, och där de har blåbärssylt till serveringen tillexempel. Så det finns otaligt med varianter på denna traditionella rätt!

Snygg förvaring av färska råvaror
När vi har arbetat med förvaring av råvaror här i vårt kök så försöker vi ju gärna ha de estetiskt vackra råvarorna synliga, för att tilltala blicken och ge lite design till köket. Salmbäret är ju en typisk sådan råvara som är vacker i sin enkelhet, och som gärna får ligga framme lite synligt i köket. Vi har därför återvunnit gamla glasburkar som vi har tagit fram egna etiketter till och bundit med hampasnöre, där vi både förvarar salmbären – likväl som säljer dem i.
Nu hittade vi ännu mer inspiration på nätet på andra sätt att dekorera med råvaror, och det var genom färgade glasburkar med dekorativt trä. Nedan bild hittade jag när jag sökte på inspiration och tyckte den var riktigt snygg – så framöver kommer ni troligen se liknande burkar här!

En väldigt fin burk för bär.

Titta vilken fin burk!

Andra bär och frukter som är snygga att designa med är physalis, fikon, granatäpple och lime och man kan torka många av dessa frukter och förvara de i burkar, bara för syns skull. Det ger en levande känsla i köket. Även svamp är sådant du med fördel kan torka och ha i glasburkar.